Karnis, motoros karnis

A karnisokról bővebben

A karnis csupán egy apró részlet, ami inkább funkcionális, mint esztétikus, ám lehet szimpla függönytartónál jóval több is!

A lakberendezésben az apró részletek teszik teljessé és harmonikussá a végeredményt. Ezek közé tartoznak olyan elemek is, amelyek láthatóan kevésbé hangsúlyosak, mégis fontos szerepet játszanak a belső tér összhatásában. Az egyik ilyen alapvető elem a karnis, amely tulajdonképpen nem csupán a függönytartó funkcióját tölti be, hanem esztétikai és stílusbeli szempontból is meghatározó lehet az enteriőr megjelenésében.

A karnis funkciói és fontossága

karnis, motoros karnis

A karnis a falra vagy a mennyezetre szerelve lehetővé teszi a függönyök könnyű és esztétikus rögzítését. Bár elsőre talán jelentéktelennek tűnik, valójában több funkciót is betölt a lakberendezésben.

Először is, a karnis stabil alapot nyújt a függönyöknek. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a funkcionalitást is szolgálja, hiszen a megfelelően kiválasztott és felszerelt karnis biztosítja, hogy a függönyök könnyen mozogjanak, ne akadjanak, és megfelelően álljanak a helyükön.

Másodsorban, a karnis formája és stílusa meghatározó lehet a belső tér dizájnja szempontjából. Különböző típusú karnisok léteznek, például egyszerűbb, letisztult vonalvezetésűek, rejtettek, vagy éppen díszesebb, gazdagon kidolgozott darabok. Ezek az eltérések hozzájárulnak a helyiség hangulatához és stílusához.

A karnisok típusai

A karnisok változatossága lehetővé teszi, hogy minden igényt kielégítsenek. Különböző típusok közül választhatunk aszerint, hogy milyen függönyt szeretnénk használni, illetve, hogy milyen stílust képvisel a lakásunk.

Egyenes karnisok: Ezek egyszerű, egyenes vonalú karnisok, amelyek leginkább modern és letisztult belső terekhez illeszkednek. Általában alumíniumból vagy fából készülnek.

karnis, motoros karnis

Íves karnisok: Rugalmas karnisok, amelyek lehetővé teszik a függönyök íves rögzítését. Ezek ideálisak lehetnek olyan ablakokhoz, amelyek nem szabályos formájúak.

Mennyezeti karnisok: Ezek a karnisok nem a falra, hanem a mennyezetre vannak felszerelve. Olyan helyiségekben lehetnek praktikusak, ahol a falak nem alkalmasak a karnis rögzítésére, vagy abban az esetben, amikor valamilyen extra vizuális hatást szeretnénk elérni.

A karnis kiválasztása és telepítése

Ahhoz, hogy megfelelő karnist válasszunk, fontos figyelembe venni az adott helyiség stílusát és a többi berendezési tárgyat. A karnis színe, anyaga és stílusa harmonizáljon a függönyökkel és a tér egyéb elemeivel is.

A karnis telepítése során ügyelni kell a pontos mérésekre és a megfelelő rögzítésre. A pontos és precíz munka garantálja, hogy a karnis tartós és funkcionális legyen.

A LEHA karnisai

A LEHA története 1964-ig nyúlik vissza, és fából készült függönysínekkel indult, amelyek még mindig a kínálat fontos részét képezik. A természetes hatású, fa előlapos karnisok a legszebb és legnemesebb fafajtákból készülnek, így joggal nevezhetjük őket csúcstermékeinknek.

A LEHA karnisokat manufakturális körülmények között gyártják, így az egyedi igények teljesítése sem okoz problémát, a végeredmény pedig a mesteremberek szakértelmének köszönhetően joggal nevezhető tökéletesnek.

Az Interstil karnisok

karnis, motoros karnis

Ha azt mondjuk: design karnis, akkor egyértelműen az Interstil termékeire gondolunk, hiszen vezető gyártónak számít ezen a területen, ám emellett a lehető legmagasabb színvonallal is azonosítható. Számos anyag, még több kivitel és olyan funkcionális kialakítás, ami párját ritkítja, a tökéletes kidolgozás pedig garantálja, hogy a cég termékei évtizedekig is megállják a helyüket és ellátják feladatukat.

Az Interstil kínálatában megtalálhatóak a belső sínes karnisok is, amelyek minden helyiség méretéhez és elrendezéséhez illeszkednek, de a függönyt is a térbe helyezik, méghozzá tökéletesen. A cég termékei alkalmazhatóak hajlított szerkezetek, hagyományos ablakok és akár üvegfalak esetében is.

Ha karnisokat szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

POWERVIEW®

AJÁNLATKÉRÉS

Címünk:
1022 Budapest, Bimbó út 4.

Nyitva tartás:
Bemutatótermünk 8.00 és 18.00 óra között fogadja ügyfeleit. Azonban az optimális árnyékolási technika, a megfelelő anyagok kiválasztása igen időigényes folyamat. Ezek a munkamegbeszélések sokszor több órát is igénybe vehetnek. Ahhoz, hogy minden ügyfelünkkel személyre szabottan tudjunk foglalkozni szükség van előzetes időpont foglalásra.

Telefon:
+36 70 416 3180

E-mail:
info@alfafuggony.hu

 

Név
Kötelező megadni!

Telefonszám
Invalid Input

E-mail cím
Kérjük, érvényes e-mail címet adjon meg!

Üzenet
Kötelező megadni!

Captcha
Captcha
Invalid Input

Kérem töltse ki a mezőt!

©2024 Leha Powerview - Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.

Leha Powerview